Behandling af alkohol misbrug

Vejen mod langvarig ædruelighed

Når du kæmper med misbrug af alkohol, kan du føle at du står helt alene, og at alle dine forsøg på at komme ud af det er dømte til at kuldsejler på forhånd. Men der er mange tilgængelige behandlingsmuligheder i dag, som alle hjælper dig med at komme dig efter at du er stoppet med at drikke. Mange forskellige faktorer såsom din medicinske historie, støttesystem, familie og personlig motivation spiller alle en rolle i forhold til din bedring. Har du valgt at gå i behandling for alkohol misbrug, skal du støttes af et team af medicinske specialister og terapeuter undervejs i din rehabilitering. Tænk på dem som dit sikre supportsystem, der er der for at hjælpe dig, og arbejde sammen med dig gennem eventuelle udfordringer.

Husk dog at overvinde alkoholisme er hårdt arbejde og en proces. Omkring halvdelen ​​oplever tilbagefald efter at have opnået et års ædruelighed. Dette antal reduceres til ca. 15 procent efter fem år. For at have størst chance for langvarig ædruelighed efter at have gennemført et behandlingsprogram, anbefales det at deltage i lokale støttegrupper og fortsætte med rådgivning. At behandle alkoholisme er en investering i din fremtid. Det vil ikke kun gøre en enorm forskel i dit liv, men også livet for dem omkring dig, såsom familiemedlemmer og venner.

Hvornår er det bedste tidspunkt til behandling?

Inden behandlingsprogram påbegyndes, skal en person først erkende sin tilstand og have et ønske om at stoppe. Nogle gange kan en person selv anerkende, at de har et alkohol problem. Andre gange kan familiemedlemmer eller venner udføre intervention. Dette involverer nære relationer, der udtrykker deres bekymring over personens overdrevne drikkemønstre. En intervention hjælper også med at starte diskussionen om tilgængelige behandlings- og understøttelsesmuligheder.

Advarselstegn i adfærd:

  • Hyppigt overforbrug af alkohol
  • Uforklarlige humørsvingninger
  • Dårlig præstation på arbejde
  • Undskyldninger for at forsømme ansvarsområder
  • Benægtelse af overdreven alkoholbrug
  • Handlinger om vold eller kriminalitet
  • Nedsat interesse for hobbyer

Der er ikke noget rigtigt eller forkert tidspunkt at gå i behandling på. Men hvis der ikke bliver taget hånd om drikkeriet, kan alkoholisme udløse en lang række yderligere problemer, såsom helbredskomplikationer, økonomiske problemer, forholdsproblemer og andre relations forstyrrelser. Jo før man erkender der er brug for hjælp, desto større er chancen for varig ædruelighed.

Forskellige behandlinger af alkoholisme

At vælge at få hjælp til at stoppe alkoholisme er en af ​​de største beslutninger, et menneske vil tage i sit liv. Inden man vælger behandling, er det vigtigt at vurderer indholdet i de forskellige programmer. Eksempelvis er succesen størst ved programmer der fokuserer på personen som helhed snarere end kun på deres alkoholbrug.

Mange omfattende behandlinger anvender flere eller alle disse faktorer:

Abstinenser
Afgiftning er det første trin i behandlingen, og det kan også være det sværeste. De første dage efter, at du holder op med at drikke, kan du risikere ekstremt ubehagelige abstinenssymptomer. Derfor bør afgiftningen være under professionel medicinsk observation. Dette giver dig mulighed for at fokusere på at blive bedre. Efter afgiftningen kan du komme i gang med andre former for behandling og terapi.

Rehabilitering
Rehabiliteringsfaciliter ved døgnbehandling er de mest strukturerede behandlingsmiljøer. Generelt er disse rehabiliteringer rettet mod at behandle de mest alvorlige former for alkoholisme og kræver, at personen forbliver på stedet i en, to eller tre måneder. Behandlerne yder døgnet rundt pleje og vil forberede dig på den nye tilværelse efter rehabilitering. Dette kan omfatte oplysninger om, hvordan man overvinder triggere,  vedligeholdelse af den nyvundne ædruelighed, og hvad man skal gøre i tilfælde af tilbagefald.

Rådgivning – vedligeholdelse og vækst
Regelmæssige møder med en terapeut er vigtige for den enkelte for at forstå at kommunikere under de ændrede vilkår. Rådgivning åbner for nye kommunikationskanaler både når det går godt, og også når det er svært. Din terapeut vil også være i stand til at arbejde sammen med dig om underliggende problemer, der kan udløse dit drikkeproblem, såsom kammerater, familieforhold, arbejde eller andre omstændigheder. Dette giver dig en mulighed for at lære mere om dig selv, og hvordan du fastholder og gror i din nye ædru tilværelse.

Tag fat på problemet→